home werk cv links contact

 


 

 


Babok
Samen met Guido Bevers (beeldend kunstenaar en oud collega bij Warner & Consorten) ben ik eind 2005 theatergroep Babok gestart. We maken beeldend objecttheater in de openbare ruimte, waarin we verschillende relaties tussen speler en publiek onderzoeken.

NAP Babok
foto: Rene den Engelsman

De eerste productie was de theatrale installatie ‘IGLO’, waarvoor we in 2008 de ‘Preis für die Besondere Inszenierung’ ontvingen op het Internationale festival van Detmold in Duitsland. De opvolger was ‘NAP’, een zintuiglijke voorstelling voor 12 mensen in een zelfgebouwde watertoren. Met ‘Grens’ uit 2010 maken we objecttheater met de spullen uit de tassen van het publiek. In 2011 heeft Babok in samenwerking met het Engelse Whalley Range All Stars de voorstelling ‘Imaginary Friends’ gemaakt; een verplaatsende straatvoorstelling voor 10 spelers met allen hun eigen levensgrote pop. Babok speelt haar voorstellingen op festivals en evenementen in binnen en buitenland. Het werk is ondersteund door subsidies van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Arts Council North West (UK) en Without Walls (UK).

Meer informatie over Babok kan je vinden op www.babok.nl

Warner & Consorten
Van 1996 tot 2004 was ik artistiek medewerker bij Warner & Consorten. Deze groep maakte locatie specifieke voorstellingen voor uiteenlopende plekken (pleinen, straten, industriële gebouwen, grachten, bouwputten e.d.)
De artistieke kern bestond uit dansers, beeldend kunstenaars, vormgevers en muzikanten. Uit de artistieke kruisbestuiving tussen deze verschillende disciplines ontstond een bijzondere theatervorm. Dansers met cementbakken onder de voeten, een kostuum waar in gewoond word, ritmisch opwaaiende stofwolken, etende machines zijn voorbeelden hiervan.
Onder leiding van Warner van Wely (medeoprichter en artistiek leider van Dogtroep) trainden de groepsleden elkaar, maakten we een laboratoriumsetting waarin scènes werden ontwikkeld. Dit resulteerde vaak in muzikale en sterk visuele voorstellingen waarbij het publiek alle kanten op gedreven werd en ogen en oren te kort kwam. Vanaf 2010 is Warner & Consorten doorgegaan als collectief genaamd ‘Aardlek’. www.aardlek.nu, www.warnerenconsorten.nl.


 

 

 

Theatermaken

Spelen

Vormgeven

Doceren

Projecten